Beste sportvriend

Kampioenen bij Fondclub “de Arend Rekkem” tijdens prachtige uitreiking gehuldigd.

Chris Debacker uit Beveren-Leie : 1 e algemene kampioen .
In “Zaal Symfonie” van “Domein Maelstede” te Kuurne werden de kampioenen van de grote
halve fond t.e.m. de fond bij de sterkflorerende maatschappij “de Arend” te Rekkem (zuid
West-Vlaanderen) tijdens een mooie hulde gelauwerd. Na het uitgebreid aperitief nam John
Goegebeur - als spreker van dienst - de honneurs waar om iedere aanwezige te
verwelkomen en dit in de plaats van voorzitter Frederik Bracke die omwille van sportieve
redenen niet kon aanwezig zijn . In zijn voorwoord begroette hij iedereen met de beste
wensen voor 2024 en verontschuldigde hij de voorzitter voor zijn afwezigheid. Er was
eveneens een bijzonder woordje van dank voor de aanwezige bestuursleden van de
maatschappijen uit de provincie West-Vlaanderen waarmee wordt samengewerkt, met
name Kortemark, Gullegem, Ruiselede en Wingene . Eveneens volgde een woord van dank
aan de aanwezige sponsors, namelijk de heer en mevrouw B. Vanrobaeys en de heer en
mevr. Fr. Neirynck . In het overzicht van het seizoen 2023 stond hij even stil bij een aantal
behaalde onderscheidingen door leden van de vereniging waarbij 33 vermeldingen in de
nationale kampioenschappen met als uitschieters Chris Debacker uit Beveren-Leie en Geert
Maroy uit Heestert. Er was één nationale winnaar, namelijk Team Hooymans WVL uit
Desselgem. Verwijzend naar de kampioenschappen van de eigen maatschappij , vervolgde
Goegebeur met ondermeer volgende punten: “we delen vandaag € 7000 uit aan gratisprijzen
voor de kampioenen ( in ’t grootste deel der kategoriën 10 genomineerden), plus daarbij 40
flessen champagne, 40 zakken duivenvoeders Vanrobaeys , aangevuld met nog enkele
andere ereprijzen” . Tot slot richtte hij nog een speciaal woordje van dank tot de aanwezige
medewerkers van de vereniging die werden bedacht met een geschenk .
Tijdens een uiterst verzorgd banket werden de kampioenen gehuldigd ( alle namen
verschenen reeds in de pers of op de site v/d maatschappij). Hierbij vermelden we nog even
de top-3 per kategorie.
** Chris Debacker uit Beveren-Leie : 1 e kampioen grote halve fond oude duiven.
Met een voorsprong van 2 punten ( 18 p) op de naaste concurrenten won Chris dit
kampioenschap, in zijn spoor volgden twee liefhebbers met 16 punten : als 2 e Thierry
Vercruysse uit Anzegem en als 3 e Marc Wybo uit Harelbeke .
** Laurens Heggermont uit Ingelmunster : 1 e kampioen grote halve fond jaarse.
Laurens had in deze kategorie 3 punten ( 24 p) voorsprong op de 2 e Thierry Vercruysse (21 p)
, terwijl Chris Lefevre uit Vichte met 20 p als 3 e eindigde.
** Geert Maroy uit Heestert: 1 e kampioen fond oude duiven.
Geert Maroy eigende zich de titel van 1 e kampioen toe met een mooie voorsprong op de
andere genomineerden, hij behaalde 15 punten. Op de 2 e plaats stond Marcel Noppe uit
Marke met 11 punten en als 3 e Chris Debacker met 10 punten .

** Rino Verheye uit Aalbeke : 1 e kampioen fond jaarlingen .
In deze kategorie was het een bikkelharde strijd want de nummers één en twee eindigden
met een gelijk aantal punten ( 10 p) waarbij de coëfficiënten beslisten. Rino Verheye won
het pleit ( 1 e ) vóór Geert Maroy (2 e ). Op de 3 e plaats met 9 punten hadden we Joël Verschoot
uit Ingelmunster.
** Frederik Bracke uit Waregem : 1 e kampioen zware fond oude & jaarse
Frederik die op een prachtig fondseizoen mag terugblikken won met twee punten ( 11)
voorsprong op een andere sterke fondspeler uit 2023 met 9 punten, met name Geert Maroy
die dus 2 e werd en op de 3 e plaats eveneens met 9 punten hadden we Luc Decabooter uit
Harelbeke die sinds een paar seizoenen met bravoure ook de kaart grote fond getrokken
heeft .
** Mario Vandekerkhove uit Ingelmunster: 1 e kampioen fond jongen.
Mario die mag terugblikken op een fraai seizoen 2023 met zijn jonge duiven op de fond
behaalde een totaal van 16 punten. Vervolgens was er een felle strijd tussen drie liefhebbers
die met 13 punten eindigden waarbij andermaal de coëfficiënten beslissing brachten. Chris
Debacker werd 2 e kampioen, Nonckelynck-Verriest uit Herseaux werden 3 e en 4 e was Joël
Verschoot .

** Chris Debacker : 1 e algemeen kampioen
Na een werkelijk verbluffend knap seizoen 2023 werd Chris Debacker als 1 e algemeen
kampioen afgevlagd. Hij totaliseerde 67 punten . Marc Wybo die evenzo kan terugkijken
op een schitterende campagne anno 2023 moest met drie punten de duimen leggen en
eindigde aldus als 2 e met 64 punten. Laurens Heggermont werd 3 e algemeen kampioen
met 59 punten . In deze klassering waren er 15 genomineerden die stuk voor stuk een
mooi seizoen achter de rug hebben.
** De provinciale winnaars : leden van fondclub “de Arend” .
Na de uitgebreide passage van de vele laureaten in de kampioenschappen werden de
provinciale winnaars 2023 die lid zijn van de vereniging gehuldigd. In alfabetische volgorde
mochten volgende liefhebbers de revue passeren:
Frederik Bracke (1) – Gino Clicque ( 2) – Debacker Chris ( 2) – Dejaerme-Casteur ( 1) – De
Laere Luc ( 1) – Maroy Geert ( 2) – Neyrinck-Callens ( 1) – Nonckelynck-Verriest ( 1) – Noppe
Marcel ( 1) – Team Hooymans WVL ( 4 ) – Vandemaele Wilfried ( 2) – Verheye Rino ( 1) –
Wybo Marc ( 1)
** De Finale 2023 !!
Tot slot van het officiële gedeelte werden in de “finale 2023” de 1 e kampioenen, de 1 e
provinciale/nationale kampioenen nogmaals naar het podium geroepen. Een daverend

applaus volgde aan hun adres met als afsluiter hiervan de nationale hymne . Hier het
overzicht in alfabetische volgorde :
Frederik Bracke uit Waregem : 1 e kampioen zware fond oude en jaarse in “de Arend” +
winnaar “Internationaal Quintet West-Vlaanderen”
Chris Debacker uit Beveren-Leie : 1 e kampioen grote halve fond oude in “de Arend” + 1 e
algemeen kampioen fondclub “de Arend” + 1 e provinciaal kampioen grote halve fond oude
+ 1 e provinciaal kampioen fond oude + 1 e provinciaal kampioen fond jongen + 1 e algemeen
kampioen KBDB W-Vl + 1 e nationaal kampioen KBDB grote halve fond oude en jaarse .
Laurens Heggermont uit Ingelmunster : 1 e kampioen grote halve fond jaarse in “de Arend”
+ 1 e provinciaal kampioen grote halve fond jaarse + 1 e provinciaal kampioen all-round
jongen
Geert Maroy uit Heestert : 1 e kampioen fond oude in “de Arend” + 1 e en 2 e asduif KBDB
grote fond jaarlingen + 1 e en 2 e en 3 e provinciale asduifkampioen KBDB grote fond
jaarlingen.
Team Hooymans WVL uit Desselgem : nationaal winnaar Chateauroux oude duiven
Mario Vandekerkhove uit Ingelmunster : 1 e kampioen fond jongen in “de Arend”
Rino Verheye uit Aalbeke : 1 e kampioen fond jaarlingen in “de Arend” .
** De D.J. zorgde voor de ambiance !!
Het mag gezegd dat de kampioenenviering van Fondclub “de Arend” – tussen haakjes éen
der meest vooraanstaande vereningen van de kustprovincie - uitgroeide tot een fraai geheel
, getooid met een uiterst verzorgd en fijn banket, een vlotte uitreiking der prijzen met
telkens een warme hulde aan de laureaten. Kortom een “feest” om “U” tegen te zeggen. Het
was fijn erbij te zijn. Proficiat heren van het bestuur. Het was dik in orde !

Onder de rubriek Foto's kunnen jullie de foto's vinden van het kampioenenfeest.